Marknadsföringstips

Allt fler restauranger satsar på catering

511-6-1-fler-restauranger-satsar-pa-catering

I gångna tider var det inte fråga om att gå ut och äta under högtiderna eller vid speciella tillfällen. Istället skulle allt göras i hemmet och ingen ansträngning skulle sparas. Detta har nu lugnat ner sig lite, bland annat för att de flesta idag har ett arbete. Men även själva kulturen har förändrats. Det är inne att gå ut, att äta både julbord och annat roligt tillsammans med kompisarna på en restaurang. Många har som vana att träffas över en matbit, men utan att stå och slava över grytorna. Begrepp som brunch och tjejmiddag har blivit en del av vokabulären.

Helt klart ska du göra allting själv om du trivs med det och har tillräckligt med tid. En del blir inte alls stressad, tvärtom mår de bra av att få göra det de älskar. Men för det stora flertalet blir det ofta en blandning av lite av varje. Du går ut på julbord med vissa vänner, samt naturligtvis med jobbet. Släkt och vänner bjuds in till speciellt födelsedagar, då du kanske själv står för maten. Såvida det inte är knytkalas som är en annan populär vana. Till studentfesten bestämmer du dig istället för att beställa in catering, och bara stå där snygg och sval för att ta emot gästerna.

Catering-  en växande trend

Många små och större restauranger erbjuder nu också catering. Det kan vara deras huvudinriktning eller något de gör så där lite på sidan om. Andra har slagit ihop direktförsäljningen och satsar bara på att laga mat och kakor för andra. Vad detta innebär är att du kan bjuda hem vem du vill, men slipper allt jobbet med att laga mat. Istället blir allting hemskickat och uppackat så att du själv kan njuta mer av umgänget. Det ger dig mer tid för dig själv och din familj, oavsett om du tycker om att laga mat eller inte. Du hittar god catering av julbord i Stockholm.

En fördel med catering är att du kan beställa hem mat som du själv inte vet hur det ska lagas till. Det har blivit inne att ha ett tema på olika tillställningar, förutom jul och nyår. Kanske en spansk kväll, när du spelar spansk musik, dricker spanska viner och bjuder på spansk cateringmat. Ett alternativ kan vara fisk och skaldjur, vegetariskt, indiskt, och så vidare. Det finns inga gränser för alla roliga fester du kan planera när du slipper tänka på maten. Den som letar efter catering till mingel i Stockholm behöver inte söka länge. Oavsett om du väljer att ha en temakväll eller helt enkelt en vanlig tillställning så är catering nyckeln till mindre stress och mer njutning.

Kris inom restaurangvärlden

Egentligen verkar det inte finnas så stora problem för restaurangägare. Svenska folket äter ute mer än någonsin. Men trenden med catering är inte bara en fråga om kris eller bekymmer. Istället är det ett sätt att ge folk vad de vill ha. Många vill kunna ha en trevlig tillställning i hemmet eller en hyrd lokal. De vill ha möjligheten att bjuda in stora mängder folk, men vill inte ha ansvaret för att laga all mat. Kristianstadsbladet skriver här om hur allt fler restauranger satsar på catering.

Det är alltså en fråga om att fylla de behov som finns. Att hitta din nisch som kock eller restaurangägare. Och det finns ingenting som hindrar dig från att göra två eller flera saker samtidigt. En lunchrestaurang kan lätt driva med catering på kvällar och helger. Det är inte så svårt att sälja lite extra mat som är nedpackad, kanske till fasta kunder som närliggande företag. Möjligheterna finns där, och intresset är stort.

Ibland är det billigare att starta upp med ett rent cateringföretag. Du slipper hyra en lokal för att sälja dina varor, som du ändå måste laga till själv. Att anställa någon är ofta inte att tänka på i början, utan det kommer ofta långt senare. Inte så att du kan driva catering hemifrån, även om en del startar upp där. Det blir lätt allt för trångt och krångligt. Men det behövs inte så stora lokaler för dig och dina medarbetare att förvara, laga och paketera mat som sedan körs ut eller hämtas.

Male chef icing wedding cake in kitchen

Vad vill folk äta?

Matkulturen har sakta men säkert förändrats. En del har kommit till tack vare inflyttningen av olika etniska grupper. Idag kan du äta det mesta, i alla fall i storstäderna. Restauranger som specialiserat sig på sitt lands maträtter är populära bland alla. Dagens barn har ofta vant sig vid olika smaker och råvaror på ett helt nytt sätt än tidigare. Andra väljer en viss matinriktning på grund av hälsa. Det är populärt att äta sunt, och många har tyvärr också allergier eller intoleranser.

Helsingborgs Dagblad skriver i en artikel om hur gröna rätter på julbordet ökar. Detta var det få som hade kunnat tänka sig för några årtionden sedan. Men dagens konsumenter är öppna för nyheter och vill gärna prova på lite av varje. Du behöver bara sätta på din TV för att se hur matlagningsprogram från hela världen ligger högt upp på tittarlistorna. Detta har lett till många nyheter inom restaurangbranschen och inte bara på julbordet.

Viktigt att umgås

Allt fler har också insett vikten av att vara tillsammans. Att umgås med familj och vänner, samt att kanske utvidga sin cirkel. En fest med bostadsrättsföreningen kan vara roligt. Kanhända i samband med den årliga trädgårdsdagen. Eller så vill du ha ett hejdundrande barnkalas med alla barnens kompisar och kusiner. Allt detta blir så mycket lättare om du väljer catering.

Det enda du behöver göra är att bestämma vilken meny du vill ha. Här kan du helt säkert få bra förslag från cateringfirman. Plus att de måste veta hur många personer det handlar om. Sedan är det bara att skicka ut inbjudningarna och blåsa upp ballongerna. Fokus för dig kommer att ligga på att umgås. Att ha det kul tillsammans med barn, släktingar, grannar eller vilken sorts fest det än handlar om. Sveriges Radio rapporterar här om hur du fixar den bästa trädgårdsfesten med mingelmat.

För att äta tillsammans är ett sätt att umgås. Om du är allt för trött eller stressad på grund av matlagning och allt som har med det att göra så kan du gå mista om det roliga. Istället har du både tid och ork att sitta och prata med folk. Lära känna nya vänner och värna om de du haft lite längre. Leka med barnen och delta i deras kalas, om de tillåter dig. Vid en viss ålder vill de helst att du serverar maten och håller dig i skymundan.

511-6-3-stor-satsning-pa-catering-allt-fler-restauranger

Ett enklare liv

En del beställer hem cateringmat regelbundet. De vill ha en trevlig fredagskväll med familjen men alla är trötta efter jobb och skola. Det finns cateringbolag där du kan beställa mindre mängder mat, det måste ju inte vara för en stor fest. Andra tycker det har blivit enklare att samlas lite oftare. De kanske har en lokal på gården som kan bokas, och där det finns bord och stolar. Med catering kan du trumma ihop en bjudning på nolltid. Det finns alltså en god anledning till att allt fler restauranger satsar på catering. För folk i allmänhet är det ett  bekvämt och relativt billigt sätt att umgås.

1 kommentar

  1. cialis buy online

    Ridiculous quest there. What occurred after? Take care!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

© 2022 Smixr.se

Tema av Anders NorenUpp ↑