Marknadsföringstips

Enkla tips hur ditt nystartade företag kan nå ut till nya kunder 

33-6-1-nystartat-foretag-na-kunderna

Allt är på plats och du är redo att lansera ditt företag. Äntligen har du kommit så långt att ett eget företag inte längre är en dröm men på väg att bli en verklighet. Nu gäller det dock att få det att fungera, att nå ut till massorna och dra till sig kunder. Genom att följa några av tipsen här nedan så kan det bli lättare för dig att lyckas.

Det är aldrig fråga om att lura till sig kunder. Att locka folk till att besöka ens nätbutik och köpa saker handlar mer om att uppfylla deras önskningar. De vet vad de vill ha och du kan se till att de blir tillfredsställda. Men innan du kommer så långt så gäller det att de vet om att ditt företag existerar.

Komma igång med eget företag

Det finns olika sätt att starta upp ett företag. Vilket du väljer kan delvis bero på hur pass stort kapital du har eller om ni är en grupp som vill komma igång tillsammans. Franchising kan vara ett alternativ där du köper in dig i ett redan existerande varumärke och därmed kan dra nytta av att ha dem bakom ryggen. Aktiebolag är ett annat sätt att starta eget. Det alla har gemensamt är att det kostar en slant att starta upp och att du måste vara beredd på att jobba ganska hårt i början. Därför är det extra viktigt att inte slösa med tid och resurser utan försöka nå ut till nya kunder på ett effektivt sätt. Du kan läsa mer om fördelar och nackdelar med franchising här.

Just franchising har vuxit till sig den senaste tiden. Du kanske inte tänker så mycket på det till vardags men några av världens alla största, kända kedjor är baserade på franchising. Framför allt inom matindustrin, med ledande namn som McDonalds och KFC, men även inom andra branscher. Även i Sverige är det inte alls så svårt att komma igång med franchising och det bör därför vara ett alternativ som du tar i beaktande. Ta dig gärna en titt på http://www.franchisetorget.se/ .

Planera för eget företag

Mycket av basen för framgång läggs redan på planeringsstadiet. En bra och realistisk affärsplan är ett måste, men ta dig gärna lite tid att tänka på vilka dina främsta målgrupper kommer att vara. Helt klart kan du rikta dig till allmänheten, men vanligtvis så blir det bättre om dina annonser eller andra ansträngningar läggs där de kan göra som mest nytta. Privata Affärer skriver här om hur franchise kan vara en spännande inkörsport till eget företag.

33-6-2-foretag-na-fram-till-kunderna

Sätt dig in i hur kunderna tänkare och vem som skulle vilja ha dina produkter eller tjänster. Tänk på vem du skulle vilja ha som kund och sök upp dessa. En del satsar först på målgrupper på den ort där de är aktiva, andra inom den nisch de valt för sitt företag. Om du till exempel har produkter för kvinnor över 40 så gäller det att nå ut till dem. Slösa inte dina resurser på att annonsera i tonårstidningar. Du kanske kan få någon enstaka kund där men de flesta har inte råd att marknadsföra sig överallt. Specialiserad, målinriktad marknadsföring har visat sig fungera allra bäst.

Prova olika alternativ

Ibland får man prova på olika sätt innan det blir klart vilket det bästa är. Du måste vara lite flexibel. Framför allt är det viktigt att ha kontroll över sitt företag. Du måste veta vad som händer och sker, läsa rapporter och vara aktivt involverad. Då blir det lättare att notera vilka vägar som fungerar och var du ska lägga dina resurser.

I det här inslaget från Sveriges Radio får du veta mer om hur fler franchiseföretag än någonsin förut vill till mindre orter. Det kanske kan vara något att fundera på, och se om det kan lanseras där du bor. Andra jobbar mest på nätet, och då är det naturligtvis ett helt annat upplägg. Men ibland kan din målgrupp ändå finnas inom en viss geografisk radie och detta måste reflekteras i marknadsföringen.

Satsa allt på att starta eget

Det går att uppfylla din önskan om att vara din egen chef. Att slippa ta order från andra och vara den som styr och ställer. Det går också att tjäna en hel del pengar på att vara sin egen, det finns inga gränser eller lönestopp som hindrar dig från att gå framåt. Samtidigt måste du vara beredd på att lägga in många timmar, i alla fall i början. Vartefter tiden går kanske du kan börja delegera, men till att börja med så är det arbete och åter arbete.  Nyfiken på att starta eget företag? Sveriges Radios inslag ger dig de bästa tipsen för att förverkliga din dröm.

33-6-3-eget-foretag-na-ut-till-kunderna

Men det är ju inte alltid som det är ett tungt slit i flera år innan du lyckas få ditt företag på fötter. Du kan göra det lite lättare för dig själv genom att vara förberedd. Studera marknaden och andra företag inom branschen. Försök att se vad som fungerar för dem och hur de exponerar sig. Lär från andras misstag, läs forum poster och trådar som handlar om både din nisch och eget företag rent allmänt.

Fördelar med att ha eget företag

En av de största attraktionerna med att ha eget företag är att du är din egen chef. Du kan själv bestämma arbetstider och uppgifter. Naturligtvis är det inte fråga om att ligga och dra sig till halv tolv varje dag, såvida du inte jobbar på nätterna. Men du är mer flexibel än när du är anställd av någon annan. Många finner det också mer stimulerande eftersom du kan jobba med något du trivs med. Det är ju ganska vanligt att starta upp ett företag runt något man är bra på.

För internet entreprenörer så kan ett eget företag också innebära slutet på ett långt och tröttsamt pendlande. Du kan jobba hemifrån, eller kanske från ett kontor i närheten. Detta ger dig mer tid till dig själv och din familj. Ibland kan det vara nödvändigt med dubbla jobb i början, men att starta eget är inte så svårt och du ska inte vara rädd för att ta steget fullt ut.

Hitta nya kunder till ditt företag

Med en bra affärsplan och klara tankar blir det lättare att hitta fram till nya kunder. Ett väl beprövat sätt är också att gå genom de kunder du redan har. Dels att få dem att komma tillbaka och utöka sina inköp. Men även att få helt nya kunder som är deras bekanta. Ge inte upp utan dra upp en plan med specifika målgrupper. Koordinera dina ansträngningar och se till att varje litet tilltag är riktat åt rätt håll.

 

1 kommentar

  1. cheap cialis

    Thanks for your personal marvelous posting! I quite enjoyed reading it, you will be a great
    author.I will be sure to bookmark your blog and will eventually come back down the road.
    I want to encourage yourself to continue your great posts,
    have a nice morning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

© 2022 Smixr.se

Tema av Anders NorenUpp ↑