Marknadsföringstips

Kategori: IT, media & elektronik

Moderna hjälpmedel till vardags

Det finns många saker som är till hjälp i det dagliga livet- diskmaskiner, dammsugare, mobiltelefoner och läsglasögon. En lite udda lista kanske, för ofta tänker man mest på elektroniska hjälpmedel. Men för många är just läsglasögonen den viktigaste hjälpen eftersom man inte kan använda de andra sakerna utan att ha dem på sig.

783-4-lӓsglasӧgonMobiltelefoner hör troligtvis till en av de allra viktigaste sakerna, eller i alla fall den som används mest. Få personer, om ens några, har inte en mobiltelefon idag. De används till att ringa, chatta, surfa på internet och ta bilder, för att bara nämna några av dess funktioner.

Glasögon och mobiler

Många kan inte vara utan varken det ena eller det andra. Det är mycket vanligt att synen försämras när man kommer i 40-års åldern, och det börjar bli svårt att läsa utan hjälp. Till att börja med är det vanligt att hålla boken eller mobilen lite längre bort, men efter ett tag så räcker inte armen till längre. Då är det ett faktum att nu är det dags för läsglasögon.

Som tur är finns det mycket att välja på idag, speciellt på nätet. Läsglasögon är inte dyra och de kommer i en rad olika modeller och färger. Många väljer att beställa flera stycken, så att de aldrig är utan. Annars är det så lätt att lägga ifrån sig glasögonen och sedan inte hitta dem. För att inte ha problem lägger man ofta ett par i varje rum, ett i bilen, i handväskan och var man än kan behöva dem. På den här sidan finns snygga läsglasögon till billiga priser.

Mobiltelefoner är inte alltid lika billiga, men minst lika viktiga. Med dagens smartelefoner kan man göra så gott som allt med sin telefon, det är den enda elektroniska enhet som behövs. Det går att skriva e-post, chatta, handla saker online, ta fantastiska bilder och videor, samt lägga upp dessa och mycket annat på nätet. För ett stort antal personer, och det handlar inte bara om ungdomar, blir det kris om man är utan sin telefon.

Vara modern varje dag

Det har gått  mode i både glasögon och mobiltelefoner, och det kan vara roligt att följa det. Läsglasögon är lätta att byta ut vartefter de blir omoderna, men det är inte lika lätt med mobiler. Lösningen ligger då istället i att byta skal och andra accessoarer. Det är inte ovanligt att ha flera skal och byta ut dem i takt med mode eller för att matcha sina övriga kläder och tillbehör. En rolig detalj som kan göra stor skillnad. Mobiltelefonen och glasögonen tas fram flera gånger om dagen, de är aldrig långt borta från personen, så det säger sig självt att man vill ha dem moderna.

I en artikel från Sveriges Radio kommer fler barn få glasögon på grund av mobilen. Det gäller alltså att hantera den väl. Allt för mycket skärmtid är inte bra för varken barn eller vuxna. Men som så mycket annat här i livet så handlar det om balans. Helt klart är en mobiltelefon inget man vill klara sig utan, de har förvandlat vardagen på många sätt och vis till det bättre. Många har bättre kontakt nu med familj och vänner, det är ju så lätt att dela med sig av sitt liv.

Med moderna hjälpmedel har livet blivit lättare, man slipper många av de tunga momenten. Glasögon kanske har funnits länge, men idag är de både billiga och lättillgängliga. Det finns snygga modeller som passar bra. Det samma gäller mobiler, som samtidigt är ett av de nyare hjälpmedlen. De kommer i flera olika varianter och man kan alltid hitta en som passar ens behov och smak.

Kan man klara sig utan mobil?

De flesta skulle nog svara på denna fråga med ett rungande nej, och dagens samhälle är verkligen uppbyggt runt det faktum att de flesta har en mobiltelefon. Samtidigt så kan man fråga sig om dessa verkligen är nödvändiga, om de verkligen har sin plats i ens liv.

751-4-mobiltelefonFaktum är att man kan klara sig utan de flesta saker här i livet, vilket bevisas av de som drar sig tillbaka från samhället och bara lever av det de kan producera själva. Men frågan borde egentligen vara om man vill klara sig utan mobiltelefon, och då blir svaret ett helt annat.

Fördelar med att ha en mobiltelefon

Den främsta anledningen till att de flesta har en telefon, både fast och mobil, är för att kunna kommunicera med andra människor. Man ringer sin fru, sina barn, mamma i andra ändan av landet plus vänner och bekanta. I tillägg så används telefonen ofta för att kommunicera på arbetet, man ringer upp kunder, leverantörer och alla andra som har att göra med ens verksamhet.

Men en mobiltelefon är också ett sätt för att kommunicera via internet, detta media som har förvandlat de flestas liv radikalt. De flesta har e-post, och många har mer än ett konto. Sedan finns det olika sociala media på internet, där Facebook och Twitter hör till de mest populära. Idag finns det ingen anledning till att inte hålla kontakt med folk, faktum är att man vet bra mycket mer om sina vänners liv idag än för bara 20 år sedan.

Intressanta mobiltillbehör

Eftersom alla har mobiltelefon idag, och många också byter telefon regelbundet, så har en annan stor marknad öppnats. Det handlar naturligtvis om mobiltillbehör, och det finns en hel del olika att välja mellan. De vanligaste är de som skyddar mobilen för damm och stötar, nog så viktigt med dessa små minidatorer. Bumpy.se säljer skal till Samsung Galaxy A3, men även skal till andra Samsung modeller. Det är viktigt att telefonen inte ramlar i golvet eller något liknande, men om olyckan skulle vara framme så kan ett bra skal vara skillnaden mellan katastrof eller mindre skada.

Sedan finns det den så populära selfie-pinnen som förlänger ens arm så man kan ta härliga bilder. Det mesta ska dokumenteras och läggas ut på nätet idag, vare sig man är på en fest, på semester eller helt enkelt leker med sin lilla dotter. Den är lätt att ha med sig och använda, men gör faktiskt ganska stor skillnad eftersom man kan få plats med så många fler i bilden.

En del mobiler drar mycket batteri, eller så har man glömt att ladda dem. Då kan det vara behändigt med en laddare i fickan, kanske en som man kan plugga in i bilen. Eller så skaffar man sig ett extra batteri eller en engångsladdare. Dessa kostar inte så mycket och tar inte heller så mycket plats, men kan ge en den tid man behöver för att fortsätta använda mobiltelefonen när manär ute. Billiga skal till Samsung Galaxy S5 hittar du hos Bumpy.se.

Skaffa en ny telefon

Det är ganska vanligt att byta ut sin mobiltelefon med jämna mellanrum. Utvecklingen inom mobilindustrin går framåt med stormsteg och man förbättrar hela tiden de modeller som redan finns. Det är kul att hänga med, även om ens telefon snabbt blir gammal om man alltid vill ha det allra senaste. Tidningen Mobil har testat Samsung Galaxy A3, läs mer om testet här.

Många håller sig till ett märke- har man väl börjat med iPhone så förblir man där, och likadant med Samsung. Dessa är de två största märkena när det kommer till moderna mobiltelefoner, även om det finns ett antal andra märken som också är mycket bra.

Vilken telefon är den bästa?

Det är inte alltid lätt att veta vilken telefon som kan passa bäst, och priserna varierar också ganska mycket. Men i grunden så handlar det om hur man använder sin telefon, och var den ska förvaras. Ska den bara användas för telefonssamtal så kanske en något enklare modell passar bäst. Men vissa personer lever i stort sett hela sitt liv på mobilen, med chat och besked som piper var och varannan minut. Dessa vanor kräver en mer komplicerad telefon, och en som har tillräckligt med minne.

Innan man skaffar sig en ny mobiltelefon är det därför bäst att läsa på. Det finns flera sajter med recensioner och kommentarer som kan vara en fingervisning om vilken mobiltelefon som är den bästa. Sedan tar man sig en titt på de olika tillbehören, det kan vara kul att ha lite olika skal till exemple att välja mellan beroende på humör och klädsel. En bra laddare, gärna en selfie-pinne, och man är redo för det dagliga livet. Det finns få om ens några som vill klara sig utan mobiltelefon idag, den är allt för praktisk för det.

Hjӓlp fӧr fӧrlorade datafiler

Att fӧrlora information på sin dator kan vara en kӓlla till enorm stress. Idag har de flesta så gott som hela sitt liv på datorn eller andra teknologiska enheter. Dokument, bilder, arbete, fritid- allt samlas i dessa minnesenheter. Vissa dokument eller bilder ӓr oersӓttliga, vare sig det handlar om arbete eller personliga saker. Dӓrfӧr kan det vara en trӧst att veta att det finns hjӓlp att tillgå om dessa filer skulle bli fӧrstӧrda eller raderade av misstag.

587-4-rӓdda-datafilerMed datorernas och teknologins framsteg har det skapats ett helt nytt sӓtt att leva, men också många nya jobb och yrken. Vissa fӧretag idag har specialiserat sig på att finna ut vad som gått fel i de elektroniska enheter man har, och framfӧr allt hur man kan återvinna de filer och dokument som gått fӧrlorade. Detta ӓr något som de flesta har behov av åtminstone någon gång. Så gott som alla har upplevt konsekvenserna av fӧrlorade datafiler eller annan viktig information.

Nӓr olyckan ӓr framme

Ibland tar det bara en bråkdel av en sekund att fӧrlora viktiga datafiler, och sedan ångrar man sig i flera år efteråt. Man trycker helt enkelt på fel knapp och raderar flera månaders arbete, det ӓr faktiskt ganska lӓtt hӓnt. Eller så uppstår det en brand på kontoret som fӧrstӧr flera datorer med allt vad de innehåller, det kan också handla om en vattenskada eller andra så kallade naturkatastrofer. Ett inbrott eller andra hӓndelser som står utanfӧr ens kontroll. Fӧr ӓven om det ӓr effektivt att anvӓnda sig av elektroniska minnesenheter, datorer och digitalkameror, så ӓr dessa ӓven ӧmtåliga. Det ӓr inte alls svårt att skada dem, vilket i sin tur leder till fӧrlorad data och allt vad det innebӓr.

Ontrack EasyRecovery är ett program för att rädda din hårddisk. Den fungerar på både Windows och Mac, och man kan lӓtt anvӓnda det sjӓlv både på jobbet och fӧr hemma kontoret. Inte så att man ska vara vårdslӧs, men det ӓr skӧnt att veta att det finns hjӓlp att tillgå om olyckan skulle vara framme. Det ӓr en extra fӧrsӓkring eller garanti som verkligen kan minska på stressen. En annan vanlig skada ӓr att man tappar datorn i golvet, speciellt om man sitter i sӓngen eller på soffan och arbetar. Fӧr att inte tala om de som har barn i hemmet. Rädda raderade filer och bilder på Mac datorer. Det finns många situationer som kan fӧrorsaka skador och fӧrlorad information, så det ӓr skӧnt att veta att det finns ordentlig hjӓlp att tillgå.

Skydda viktig data

Det finns en hel del data i de flesta fӧretag som ӓr mycket viktig och som man bara inte kan låta gå fӧrlorad. Samma sak fӧr hemma datorer eller andra enheter. Hur kan man ersӓtta en bild av ens barn som ӓr nyfӧtt? Det går helt enkelt inte, och dӓrfӧr ӓr det absolut ingenting man vill fӧrlora. Andra gånger kanske det inte får lika drastiska fӧljder om data går fӧrlorad, men det kostar både tid och pengar om man måste skriva om allt eller bӧrja om ett projekt från bӧrjan. I det här blogginlägget kan ni läsa om hur förlorad data kan få förödande följder.

Det ӓr viktigt att skapa goda rutiner fӧr hur man lagrar data och behandlar sina minnesenheter. På detta sӓtt kan man minska mӧjligheten fӧr att fӧrlora data av olika slag. Men om olyckan skulle vara framme, eller om man gӧr ett misstag, så finns det alltså stora mӧjligheter att återvinna och rӓdda den information som man trodde var fӧrlorad fӧr alltid. Mindre stress och ӧkad effektivitet ӓr resulatet, något som de flesta ӧnskar sig.

 

 

 

Mobiltillbehör som smart marknadsföring

Det här med marknadsföring för ett företag är väldigt viktigt. För det är ju detta hjälpmedel som gör att man syns och inte förblir anonym bland alla andra verksamheter som finns runt omkring. I dag finns det flera olika sätt att sköta marknadsföringen.

284-marknadsföring-mobil-tillbehör-surfplattorEn sak som är smart att ta till vara på då du ska marknadsföra ditt företag är att de flesta människor tycker att ”gratis är gott”. De tycker om när de får en liten sak att ta med sig – och de tänker inte alltid på att de gör reklam och sprider din logga vidare till andra. Har du gjort ett positivt intryck är det dock fullt möjligt att de pratar med andra om din verksamhet om någon frågar om din lilla gåva.

Något som är enkelt och praktiskt att använda i marknadsföringssyfte i dag är mobilskal eller tillbehör i övrigt till smarta mobiltelefoner och surfplattor. Då kan du passa på att trycka upp din logga och devis på prylarna som du sedan ger bort. SkalHuset säljer tillbehör till surfplattor billigt online som passar ypperligt för ändamålet.

Handla via nätbutiker

Om du är intresserad av att prova på marknadsföring via mobil- och surfplattors tillbehör bör du med fördel handla detta via nätet. Oftast är det billigare och sortimentet är bredare så att du har mer att välja på. Ett stort utbud av mobiltillbehör finns hos SkalHuset.se som är en av de största nätbutikerna i Sverige i denna kategori med produkter.

Har du någon verksamhet som riktar sig mot barn kanske du kan skapa ett gratis spel som du gör reklam med. För nu kan man göra egna spel för paddan via en ny app som har kommit. Du skapar mer eller mindre en virtuell hinderbana för en figur som ska försöka ta sig framåt.

Lär dig mer om applikationsdrift

I takt med att IT-samhället och företagssfären utvecklas gäller det att följa med framåt. I samband med detta är det många verksamheter som väljer att använda sig av något som kallas för outsourcing. Likaså applikationstjänster.

22-4-outsourcing-applikationsdriftI dag finns det alltså företag som erbjuder så kallade hanteringstjänster för applikationer. Det handlar om allt från hantering till underhåll, utveckling och så vidare av just applikationer. Du kan läsa mer om Enfo Zourcings applikationstjänster och vad de innebär. För detta är nämligen en relativt komplicerad process för den utomstående.

Med en applikationsinventering kommer den rådande situationen att kunna studeras. Då kommer eventuellt utvecklingsåtgärder att kunna tas fram och det ger också en indikation för hur ett paket kan utvecklas vidare och bli mer kostnadseffektivt. Eftersom detta kan låta invecklat är det alltid bra att ta kontakt med företaget för att få veta mer om tjänsterna inom applikationsdrift.

Outsourcing ökar

Som tidigare nämndes är det hela tiden flera företag som använder sig av det som kallas för outsourcing. Detta innebär att vissa delar av processerna inom affärer som inte har att göra med kärnverksamheten överlämnas till en partner. Läs mer om hur outsourcing på Enfo Zourcings hemsida för att så vet hur det går till. Avtalen för olika outsourcingtjänster kan variera och likaså kan ansvaret vara större eller mindre.

Driver du ett större företag och känner att det här kan vara något för dig ska du inte tveka att läsa mer om outsourcing för att få mer kunskap om vad det innebär. Något som kan vara intressant är att indiska bolag behåller tätplatsen i kundnöjdhetsligan för outsourcing som Computer Sweden (IDG) skriver om. Det gäller helt enkelt att hänga med i tidens utveckling för att företaget inte ska hamna för långt bak. Numera går det mesta framåt i raketfart och då måste företagarna vara på hugget i princip ständigt.

 

Skydda tekniken på ett säkert sätt

Det är fantastiskt och fascinerande att tekniken har kommit så pass långt som den har i dag. Men den digitala framfarten medför även vissa risker och för att skydda våra maskiner och vår utrustning finns det särskilda skåp.

10-4-laptopskåp-skydda-mediaKanske arbetar du på ett företag och behöver förvara den digitala tekniken som ni marknadsför er genom på ett säkert sätt? För det finns vissa saker som inte gärna får försvinna eller hamna i orätta händer. Det skulle kunna innebära oerhörda konsekvenser om det inträffade. Men som tur är finns det som sagt sätt att förvara och skydda tekniken på. Några exempel på säker förvaring av hårdvara finns på länkarna:

Visserligen kostar ett skåp en del och kanske behöver ni till och med flera stycken. Då kan det vara bra att se det hela som en investering istället för en jobbig utgift. På det är sättet kommer risken att utrustningen försvinner att minska och det kan förhoppningsvis också minska orosmolnen kring detta moment. Fokus kan istället ligga på andra och viktigare saker.

Förvaring i moln

Eftersom företag behöver lagra så ofantligt stora mängder data, beroende på företagets storlek givetvis, så har det kommit nya sätt att förvara saker och ting på. Nya sätt som inte behöver lika stor plats. Ett populärt sätt att långtidslagra data på är via molntjänster som IDG skriver om. Frågan är hur det kommer att se ut i framtiden. Något som är säkert är att människan hela tiden gör enorma framsteg vad gäller tekniken.

Men det innebär fortfarande att företag behöver ha själva utrustningen så som datorer i säkert förvar mot klåfingriga inbrottstjuvar och andra typer av olyckor. Därför är det tur att det finns så pass smarta lösningar genom specialanpassade skåp för olika sådana här ändamål i dag.

 

 

© 2022 Smixr.se

Tema av Anders NorenUpp ↑