Marknadsföringstips

Låna pengar som timanställd

I dagens samhälle är det inte så lätt att få fast anställning. Ett stort antal företag föredrar att leja personal på kortare tid, som konsulter eller timanställda. Du kan jobba på det här sättet i många år, och alltid ha tillräckligt med pengar i lönekuvertet. Men det är inte alltid lika lätt att få lån eller göra andra saker utan ett fast jobb. 

Men eftersom det är så vanligt så börjar även kreditbolag och banker att förändra sin syn på saken. Du kan idag göra mycket mer än tidigare, trots att du är timanställd. Samtidigt så har det flera fördelar med att jobba utan att vara fast, så att säga. Det gäller bara att veta vad du gör och vilka rättigheter du har som timanställd. 

Jobba som timanställd eller fast?

Vilken form av anställning och löneavtal som är bäst kan alltså variera. Mycket beror på din egen situation. Och det är möjligt att vara både fast och timanställd på samma gång. Vad som kan vara jobbigt är att inte veta hur mycket du får i lön varje månad. Å andra sidan så har du ju chansen att få mer än förra månaden. Beroende på hur många timmar du jobbat. Rive förklarar skillnaden på en timanställning och fast så du kan välja rätt. 

De jämför de olika sätten att jobba på som skillnaden mellan päron och äpplen. En ganska bra illustration eftersom du inte kan säga vilket som är bättre än det andra. Allt beror på din ekonomi och vilka framtidsplaner du har. Ibland kan det vara skönt att vara timanställd. Att ha chansen att jobba lite mer och få ut en större lön. Eller att inte vara lika bunden som en fast anställning ofta för med sig. 

Men allt det här kan vara komplicerat och inte alltid så tydligt. Du gör väl i att kontakta experterna för att få råd om du har några frågor. Jobb och karriär är viktiga saker som de flesta tar på allvar. Det gäller ofta att planera för framtiden långt innan du vet hur den blir. När du vill anlita proffsen ska du vända dig till https://rive.se/arbetsratt/stockholm/

Låna pengar utan fast anställning

Banker är bara intresserade av en sak. De vill tjäna pengar, och därför måste de vara säkra på att du kan betala tillbaka det lån du ansöker om. Fast anställning är fortfarande ett krav på flera ställen, men tiderna börjar förändras något. För även bankerna har insett att folk som jobbar som frilansare eller är timanställda ofta har en mycket bra ekonomi. Det är ett sätt att jobba på som är annorlunda, men precis lika organiserat. Aftonbladet reder ut begreppen om hur det fungerar med fast vs timanställning. 

Naturligtvis måste du se över din ekonomi innan du ansöker om ett lån. För pengarna ska betalas tillbaka, och det med ränta. Du kan inte skylla på att du inte fick lika många timmar den här månaden, det är ingen som är intresserad av dina personliga problem. Det låter krasst men lån är en fråga om affärer. Du kan köpa det du önskar och banken får in lite extra pengar. Inte så lite, för räntorna är ganska höga. 

Så se till att ha allting dokumenterat och planerat innan du går till banken. Även en timanställd eller frilansare har ju papper på sina inkomster. Du kan be din arbetsgivare om ett dokument för att styrka dina inkomster. Om du kan bevisa för banken att du har en stadig ekonomi så är chanserna stora att du får ett lån även utan fast anställning. 

Utnyttja din fritid fullt ut

Livet är inte bara arbete och banklån. Du måste ta dig tid att njuta lite också. För många så är fritiden minst lika viktig som arbetet. Det är inte alla som satsar på karriären, utan jobbet är bara ett sätt att få in pengar på. Återigen så är båda alternativen bra. Om du kan hitta ett jobb där du trivs och kan gå framåt så är det alltid ett plus. För du tillbringar ganska många timmar på arbetsplatsen. 

Timanställda, fast anställda, frilansare och konsulter har alla något gemensamt. Behovet av att koppla av och göra någonting annat. Tillbringa tid med familjen, sporta eller gå på krogen. Vad det än är som får dig att ladda batterierna inför nästa vecka. Många hinner med en hel del även på kvällarna, men annars så har du ju alltid helgerna. SVT rapporterar var du kan åka skidor i Stockholm. 

Dra nytta av de visa

Livet kan vara nog så krångligt, vare sig du har fast anställning eller timlön. Som tur är så behöver du inte göra allting själv utan det finns experter för varje område. Någon som har utbildat sig och lärt sig allt om en särskild inriktning. Det kan vara arbetsrätt eller IT, du hittar alltid professionell personal som trivs med ett visst ämne. Se till att utnyttja dessa experter så du inte gör några onödiga misstag. Du måste inte kunna eller göra allting själv. 

Det är klart att du bör välja dina experter noga. Läs på innan du kontaktar någon och se vilket rykte de har. En jurist till exempel bör ha all den legitimation som krävs för att utöva sitt yrke. I tillägg så är erfarenhet något som väger tungt. Ju mer de känner till och har jobbat med ett visst problem desto bättre. För dig kanske det är nytt, men det är ju också därför som du vänder dig till dem. 

Nu är det inte alla som är ärliga eller pålitliga. Det är inte bara utbildning som räknas för att du ska bli duktig på någonting. Ett gott bemötande kan vara viktigt, att du blir behandlad som den viktiga klient du är. Och då och då stöter du på någon som verkligen har gått långt från den smala vägen. Ibland har jurister och advokater meningsskiljaktigheter. 

Timanställda som har bra ekonomi

Beroende på hur mycket du jobbar och tjänar så kan du lägga upp en plan. Egentligen har det inte så mycket att göra med inkomst. För vare sig du har mycket eller lite så kan en budget hjälpa dig att få ut mer från varje krona. Du kan ha en bra ekonomi oavsett vilken anställningsform du väljer. Så det behöver inte bli komplicerat bara för att du är timanställd. 

Timanställda kan låna pengar, köpa hus och leva precis som alla andra. Nyckeln är en ordnad ekonomi, och det beror mer på personen än anställningen. Se till att ha allting i ordning, att inte dra på dig onödiga skulder utan alltid ligga steget före. Du vet aldrig när du kan behöva ansöka om ett banklån, och då är det viktigt att bevisa hur ärlig och pålitlig du är. 

3 kommentarer

 1. Clarawd

  hallo baby. Im looking a man!!!
  I dream of hard sex. Write me on this site – u.to/nfbKGw

 2. Linaf9

  hello baby!! Im looking a lover!!!
  I love oral sex! Write me – chilp.it/ee59d66

 3. Georgfet

  Start saving with freelance services today! All for your website – Development, Promotion, Texts, SEO, Backlinks, Audit, Video. Online services just from $10 ->> is.gd/YV7Mbh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

© 2022 Smixr.se

Tema av Anders NorenUpp ↑