Marknadsföringstips

Kategori: Marknadsföring

Ehandel för fulla muggar

En grundläggande del av ett företags verksamhet är konverteringsoptimering. Det inkluderar flera olika faktorer men i princip så handlar det om att förvandla, eller konvertera, besökare till kunder. För det mesta så är ju målet att besökaren ska köpa något, i alla fall när det handlar om konverteringsoptimering e-handel. Men det kan också involvera andra handlingar, det viktiga är att sajten inte bara är en trevlig plats att surfa runt på.

När man har satt ord på sina mål och har något konkret att jobba mot så måste sajten anpassas till dessa mål. Detta görs bland annat genom att optimera sajten för de sökord som skulle kunna dra potentiella kunder till sidan. När de sedan anländer ska det vara enkelt för besökarna att ta sig fram. Även om de kanske inte märker det själva ska det vara lätt för dem att kunna nå fram till målet, som bör vara klart och tydligt på sidan. Man måste ta bort alla hinder som finns mellan första kontakten och det mål man satt upp. Med bra produkter och en funktionell hemsida så har man tagit första steget mot konverteringsoptimering. Om ni vill läsa mer om konverteringsoptimering så rekommenderar jag bloggarna hos t.ex ConversionXL, Optimizely och dexter agency.

ehandel2

Vid denna tidpunkt kan det vara bra att testa om teorierna håller i praktiken. Man talar därför om A/B-tester där personer får testa de olika varianterna utan att veta vilken det är. De uppför sig som helt vanliga besökare och kan därför visa upp de starkare eller svagare sidorna med optimeringen. När man samlat ihop en viss mängd data så analyseras denna och man ser vad som kan behöva ändras för en så bra konverteringsoptimering som möjligt.

Det är inte alltid så lätt att avläsa resultaten för konverteringsoptimering e-handel. Därför brukar man dela upp de stora målen i mindre, mer konkreta delmål. Även om man kanske i slutändan önskar sig fler kunder eller att de ska köpa mer saker, så kan det första steget vara att de registrera sig för nyhetsbrev eller annan form av information. Detta är något som man kan mäta- hur många besökare fyller i formuläret? Ett annat delmål kan vara att de besöker en viss sida, och att de stannar kvar där lite längre. Detta går också att mäta och kan vara ett tecken på att ens konverteringsoptimering fungerar.

Denna form av optimering är något som hela tiden måste analyseras och justeras. Det handlar ju om organisk trafik- riktiga människor som man vill nå ut till med sina produkter. Ibland har man särskilda annonser eller kampanjer som en del av sin marknadsföring, och då kan konverteringsoptimeringen kanske behöva anpassas till detta. Olika årstider kan föra med sig en viss sorts besökare, som skolavslutningar, julhelgerna eller sportlov. Hur kommer dessa att reagera på sajten och hur kan man få dem att konvertera?

Det är därför uppenbart att konverteringsoptimering är grundläggande för en lyckad e-handel. Ju fler besökare man kan få att uppnå de mål man satt, desto bättre för verksamheten. På detta sätt kan man lägga ner sina resurser på de områden där de kan göra som mest nytta. Med konkreta mål, både långsiktiga och mer överskådliga, samt en sajt som är tillrättalagd för besökarna så kommer det inte att ta lång tid innan man ser resultatet optimeringen.

Fӧretagsmӓrkningar som ӓr snygga och smakfulla

240-4-stӓmpelAnsiktet utåt ӓr viktigt fӧr alla fӧretag. Vare sig det handlar om sjӓlva receptionen eller små detaljer som skyltar så vill man att de ska återspegla vem man ӓr. De bӧr vara personliga och vӓl utfӧrda så att folk får rӓtt intryck av fӧretaget.

De personer som kommer i kontakt med fӧretaget lӓgger mӓrke till mer ӓn man tror. Och alla tycker att olika detaljer ӓr viktiga. Som fӧretag måste man dӓrfӧr tӓnka på allt, ӓven om det inte finns något behov fӧr ӧverdrift. Att tӓnka efter fӧre ӓr alltid ett bra fӧrslag, såvida man inte vill skapa en riktigt enhetlig profil.

Vilka fӧretagsmӓrkningar kan behӧvas?

Personal som har kontakt med allmӓnheten eller kunder bӧr identifieras vӓl med vem de ӓr och vad de heter. Det ӓr vanligt med namnskyltar i receptioner och butiker, till exempel. Man har insett att detta leder till ett varmare fӧrhållande, kunderna kӓnner sig avslappnade och vӓl till mods. Ta hjälp av Linköpings Stämpelfabrik AB och gör en namnskylt i snygg design. En som verkligen passar till fӧretaget, och som ӓr unik.

En annan vanlig sak ӓr stӓmplar. Ordrar, utskick, brev och fakturor- alla ska stӓmplas. Med en bra stӓmpel dӓr man verkligen ser vad som ӓr skrivet, speciellt om de ska skickas ut till kunderna. Skapa dina egna stämplar online hos Stämpelfabriken.se. De har ett stort urval av både stilar och storlekar, ofta behӧver man fler ӓn en. Återigen ӓr det viktiga att de reflekterar vem man ӓr, och att de fungerar som de ska.

Stӓmplar och skyltar som heter duga

Det kan tyckas som små saker, men stӓmplar och skyltar kan bidra till fӧretagets image. Personalen uppskattar också att jobba med bra saker, samt att trivas på sin arbetsplats eller i sina uniformer. Läs om hur du får personalen mer engagerad. Motiverad personal som kӓnner att de har en del i driften kommer att vara en ovӓrderlig tillgång. Genom att fӧrse dem med bra arbetsredskap, oavsett hur små eller stora de ӓr, kommer att hjӓlpa dem trivas.

Man ska alltså inte undervӓrdera vikten av små och stora saker på arbetsplatsen. Det ӓr klart att inte alla ӓr ute efter att ge ett snyggt intryck, det kanske inte ligger i verksamhetens natur. Men både kunder och personal trivs nӓr allt fungerar. Stӓmplar och skyltar som klart visar vem man ӓr kan vara en del av det hela. En smakfull fӧretagsmӓrkning som faktiskt fungerar.

Nyhetsbrev och digital marknadsfӧring

Det kan låta som en hel vetenskap med digital marknadsfӧring och helt klart ӓr det inte alldeles enkelt. Men det ӓr ett kraftfullt redskap som man bӧr utnyttja fӧr att verkligen nå ut till sina kunder. Både de som redan ӓr det och alla andra som man hoppas ska bli det i den nӓrmaste framtiden.

Nyhetsbrev och andra utskick ӓr grunden i digital marknadsfӧring, och om det gӧrs på rӓtt sӓtt kan det vara mycket effektivt. Det finns dock en del fallgropar som man bӧr undvika, samt en del tips som kan gӧra det hela lӓttare. Nӓr det utfӧrs rӓtt kan det verkligen gӧra stor skillnad fӧr ett fӧretag, oavsett storlek.

Vikten av korrekt marknadsfӧring

Nӓr man lӓgger ner pengar och andra resurser på att skicka ut nyhetsbrev ӓr det viktigt att de verkligen når fram. Om de hamnar i skrӓpposten gӧr de ingen nytta, och leder inte till stӧrre fӧrsӓljning. Utskicken måste nå fram till rӓtt person, den som ӓr intresserad av ӓmnet och vars uppgift ӓr att reagera på det. Dӓrfӧr måste man ha den rӓtta e-post adressen, på stӧrre fӧretag har de flesta sin egen adress. Till och med på mindre fӧretag skiljer man åt olika delar av verksamheten just med e-posten.

Ett nyhetsbrev måste vara snyggt och smakfullt, i linje med vad man har att erbjuda. Förenkla din marknadsföring till dina kunder med det här programmet för e-postmarknadsföring från mailRelate. Med hjӓlp av mallar kan man skapa utmӓrkta nyhetsbrev, dӓr det går att inkludera videor, bilder och mycket annat. Folk fӧrvӓntar sig något alldeles speciellt nu fӧr tiden, d128-4-digital-marknadsföringe reagerar vanligtvis inte på tråkigare utskick. De ӓr så vana vid en stadig strӧm av information och reklam att det gӓller att visa upp sig lite extra.

En kombination av olika faktorer

Så det gӓller att skicka ut ett fantastiskt nyhetsbrev till rӓtt person- men också vid rӓtt tidpunkt. Se hur man använder  verktyget för att göra utskick här. Timing ӓr av yttersta vikt, och kan vara skillnaden mellan framgång och ett slӧseri med resurser. I tiden fram till jul, till exempel, ser man normalt ett uppsving i olika marknadsfӧringstaktiker. Det ӓr en tid nӓr folk alltid lӓgger ut pengar, och det gӓller att hålla sig framme. Våren och sommaren dӓremot ӓr årstiderna fӧr att renovera huset och hålla på med trӓdgården. Om man har sin verksamhet inom dessa områden så kanske detta ӓr tiden fӧr lite extra insatser.

Här kan du läsa om 10 marknadsförings tips via e-mail. Det ӓr ganska fantastiskt hur bra det fungerar och hur effektivt det ӓr. Om man gӧr det på rӓtt sӓtt, vill sӓga. Genom att kontakta en bra firma och anvӓnda ett vӓl fungerande program låter man  experterna leda kampanjen. Alla har sina starka sidor och det gӓller att utnyttja de som vet vad de håller på med. Vӓl fӧrberedda nyhetsbrev som når fram till rӓtt personer vid den bӓsta tidpunkten kan vara ett kraftfullt redskap. Digital marknadsfӧring ӓr en dynamisk verksamhet som man gӧr vӓl i att anvӓnda korrekt.

Så kan du marknadsföra företaget med profilprodukter

Alla tycker om presenter och det även då det rör sig om något så enkelt som en penna. Med profilprodukter så kan du marknadsföra företaget på ett effektivt sätt som kommer att uppskattas.

röd och blå reklampennaNär man startar ett företag så kanske man inte genast tänker på att beställa profilprodukter, men rätt så snart så inser man att det kan vara bra med saker som pennor och godis då man vill ge presenter till kunder. Med presentreklam så kan man befästa sitt varumärke och det här är en investering som de flesta ser stor mening med. Nu finns det förstås en hel del olika produkter att välja bland så det kan vara klokt att fundera lite på vad som kommer att fungera allra bäst på det egna företaget.

Marknadsföring med reklampennor

Idag så tar vi det nästan för givet att man ska få en gratis penna då man besöker ett företag eller en bank. Det finns en rad olika typer av reklampennor och här kan du köpa pennor med gravyr till ditt företag. Vad som ska graveras är också en viktig fråga. Kanske räcker det bra med företagets logga och namn. I vissa fall så kan man få in en webbadress eller ett telefonnummer. Det är viktigt att:

  • Pennan har en snygg design
  • Den har färger som stämmer överens med företagets grafiska profil
  • Den fungerar väl
  • Den har ett bra pris

Man brukar kunna finna reklampennor i olika prisklasser och billigare betyder inte att man får en sämre kvalitet. Om man vill utmärka sig med något som är lite annorlunda som en riktigt lyxig penna eller en gimmick som en fjäder så kan det förstås kosta lite mer. Det här kan det ju vara värt då man vill göra ett gott intryck på mycket viktiga kunder.

Muggar och koppar

Det är också populärt med muggar och koppar som har tryck. Koppar behöver man ju på en arbetsplats och det ser bra ut att alla dricker från samma design. När man sedan ger bort dessa koppar så kommer folk att dricka sitt morgonkaffe i dem och därmed påminnas om ens verksamhet. Beställ muggar med tryck från medReklam på nätet till förmånliga priser. Det är lättare att beställa online än att gå till en butik för att lägga in beställning och sedan återkomma för att själv släpa hem kopparna. Förutom keramik- och glasversioner så kan man också skapa plastflaskor för träning med företagets logga och ett inspirerande budskap.

Godis

Vem säger nej till en bit choklad då den erbjuds? Reklamgodis finner man på hotell, i receptionen och under evenemang, och godis är väldigt omtyckt. Det är trevligt att bjuda kunder som kommer på besök på något och genom att fylla en vacker skål med godisbitar så kan man på ett mycket naturligt sätt skapa en trevlig stämning. På stora företag så kan man förse alla rum med den här reklamen och det kan vara väl värt att skicka påsar med medarbetare som sprider reklamen vidare till vänner och familj.

Kläder

Man kan också använda sig av levande människor som reklampelare. Det här gör man genom att beställa profilkläder som har företagets tryck. Det här kan vara:

  • T-shirts
  • Jackor
  • Strumpor
  • Mössor
  • Byxor
  • Förkläden

Man kan i stort sett trycka sin logga på vad som helst. Om man vet att många på företaget idrottar så kan det vara smart att erbjuda gratis träningskläder som har företagets grafiska profil och information. När man ger bort bekväma och snygga t-shirts så används de för det mesta i träningssammanhang och det är bra. Här kan ni läsa om Ikeas tänk om att designa egna kläder.

Spännande prylar

Det finns en uppsjö av profilprodukter som man kan marknadsföra sitt företag med. Man kan till exempel ge bort USB-minnen och annat som kan tänkas komma till användning på kontoret. Ballonger är också en rolig present att få och det särskilt när de kommer med tryck som är lite mer personliga. Man kan till exempel trycka bilder på ballonger och då kan man ju välja en bild från företaget samt en text som får folk att le. De företag som säljer presentreklamprodukter har en massa spännande prylar att erbjuda och man kan bli väldigt imponerad av det varierade utbudet. Viktigast är att man väljer något som folk verkligen vill ha så att sakerna används och syns av nya potentiella kunder.

© 2022 Smixr.se

Tema av Anders NorenUpp ↑