Det är inte många som väljer bort påskpyntet. Överallt i stugorna ser du gula kycklingar eller färgglada påskris som pryder sin plats. På torgen och marknaderna så är det som ett hav av tulpanbuketter, påskliljor och påskris. Det verkar som att hela landet har målats av trevliga färger. 

En del föredrar att bara dekorera lite privat i sitt hem. Men många kommuner och även privatpersoner tycker det är roligt när påskpyntet verkligen kan synas. Ju större desto bättre. Speciellt när tiderna är hårda och folk har ett visst behov av att uppmuntras. För när våren kommer och solen börjar värma så tinar de flesta upp och vill njuta av livet. 

Dekorera så mycket du vill

Oavsett om du går in för en flod av pynt eller är lite mer återhållsam så är det något speciellt att dekorera till påsken. Det är en tid av hopp och glädje. Så gott som alla mår bättre på våren, det är till och med vetenskapligt bevisat. Därför är det inte så konstigt om påskpyntandet är något alldeles speciellt. Roligt med pynt till påsk

Det finns en hel del trevliga saker på marknaden. Varje år så kommer de upp med nytt pynt, alla med sina speciella säregenheter. Många känner att det är en tid för förnyelse. Så även med dekorationerna du sätter upp till påsk. Blanda gärna ditt arvegods, de där ornamenten du inte vill vara utan, med nya och fräscha saker. Det kan sätta sprätt på din påsk som aldrig förr. Se vad de har på hemsidan

Påsk i alla hus

Påskpynt handlar mycket om just färger. Naturen vaknar upp och det är en flod av vackra nyanser. När du tar in påskriset så är det brunt. Snyggt, men ändå bara en bunt kvistar. Efter inte så lång tid så börjar knopparna öppna sig och det blir en helt annorlunda bukett. Den där känslan försöker många fånga med sitt påskpynt. Påskpyntet är gärna gult, som solen och kycklingarna. Men det blandas med andra färger. Lite som en tulpanbukett, där du har så gott som alla färger representerade. Kommunen satsar på påskpynt som syns

Folk tycker det är trevligt när det pyntas offentligt. Ett par stora påskharar i metall eller ett påskris som når upp till trädtopparna. Nu för tiden så pyntar de flesta inte riset med fjädrar. Istället är det tyllbitar, pappblommor eller annat som gör att påskriset får sin säregna färg. Det gäller att utvecklas och vara modern. Men även hålla på traditioner, om än med en viss justering. Allt det här ska vara roligt. Det är ingen börda att pynta. Tvärtom är tanken att sprida glädje. 

Satsa på unika påskdekorationer 

Kycklingar hör alltså till, likaså påskäggen. Harar har också sin givna plats. Det här är sådant som kopplas direkt till påsken. Egentligen räcker det med att sätta upp gula gardiner så förstår folk att det handlar om påskdekorationer. Men du kan även gå ytterligare ett steg och sätta upp unika dekorationer. Många tycker om att pyssla, och påsken är ett utmärkt tillfälle att visa upp vad du gjort. Gör din egen påskinredning med sådant du redan har hemma. 

Vem hade kunnat tro att en toalettpappersrulle skulle vara så användbar? Att du kan få uttryck för din skaparglädje med bara några få saker? Det här är sådant som både vuxna och barn kan göra tillsammans. Eller så kan du ordna med pysselkväll. Det är en rolig sak där dina vänner kanske vill delta. Återigen så är det kul att blanda sådant du gör själv med lite inköpta dekorationer. 

2021-7-3

Glädje med pynt och dekorationer

De flesta firar inte påsk för att de tänker på bakgrunden. Istället är det ett tillfälle för familjen att komma tillsammans. Ha lite roligt med barnen, äta något gott och prata med varandra. För att kunna ha den här upplevelsen lite längre så är det vanligt med pynt. Alla vet att harar och kycklingar inte har så mycket att göra med att vara kristen. Det är bara en trevlig sak som sprider lite glädje. 

En del föredrar unikt påskpynt. Sådant de har gjort själva. Kanske något som barnen kommer hem från skolan med. I vissa familjer har du dekorationer som funnits med i flera generationer. Ibland har de glömt bort ursprunget, historien bakom ett visst pynt. Men det faktum att det har varit med så länge är en fröjd i sig självt. Det kan ha varit någon mormor som gjort det eller en farfar som köpt det på loppmarknad.

För påskpynt är det samma nu som förr i tiden. De flesta blandar friskt och ohämmat. Nya saker som kanske är moderna i år, eller någon rolig pryl som du fått i födelsedagspresent. Pynt som barnen gjort eller som du själv suttit och påtat med. För att inte glömma de traditionella sakerna som alltid har sin givna plats.