Alla tycker om presenter och det även då det rör sig om något så enkelt som en penna. Med profilprodukter så kan du marknadsföra företaget på ett effektivt sätt som kommer att uppskattas.

röd och blå reklampennaNär man startar ett företag så kanske man inte genast tänker på att beställa profilprodukter, men rätt så snart så inser man att det kan vara bra med saker som pennor och godis då man vill ge presenter till kunder. Med presentreklam så kan man befästa sitt varumärke och det här är en investering som de flesta ser stor mening med. Nu finns det förstås en hel del olika produkter att välja bland så det kan vara klokt att fundera lite på vad som kommer att fungera allra bäst på det egna företaget.

Marknadsföring med reklampennor

Idag så tar vi det nästan för givet att man ska få en gratis penna då man besöker ett företag eller en bank. Det finns en rad olika typer av reklampennor och här kan du köpa pennor med gravyr till ditt företag. Vad som ska graveras är också en viktig fråga. Kanske räcker det bra med företagets logga och namn. I vissa fall så kan man få in en webbadress eller ett telefonnummer. Det är viktigt att:

  • Pennan har en snygg design
  • Den har färger som stämmer överens med företagets grafiska profil
  • Den fungerar väl
  • Den har ett bra pris

Man brukar kunna finna reklampennor i olika prisklasser och billigare betyder inte att man får en sämre kvalitet. Om man vill utmärka sig med något som är lite annorlunda som en riktigt lyxig penna eller en gimmick som en fjäder så kan det förstås kosta lite mer. Det här kan det ju vara värt då man vill göra ett gott intryck på mycket viktiga kunder.

Muggar och koppar

Det är också populärt med muggar och koppar som har tryck. Koppar behöver man ju på en arbetsplats och det ser bra ut att alla dricker från samma design. När man sedan ger bort dessa koppar så kommer folk att dricka sitt morgonkaffe i dem och därmed påminnas om ens verksamhet. Beställ muggar med tryck från medReklam på nätet till förmånliga priser. Det är lättare att beställa online än att gå till en butik för att lägga in beställning och sedan återkomma för att själv släpa hem kopparna. Förutom keramik- och glasversioner så kan man också skapa plastflaskor för träning med företagets logga och ett inspirerande budskap.

Godis

Vem säger nej till en bit choklad då den erbjuds? Reklamgodis finner man på hotell, i receptionen och under evenemang, och godis är väldigt omtyckt. Det är trevligt att bjuda kunder som kommer på besök på något och genom att fylla en vacker skål med godisbitar så kan man på ett mycket naturligt sätt skapa en trevlig stämning. På stora företag så kan man förse alla rum med den här reklamen och det kan vara väl värt att skicka påsar med medarbetare som sprider reklamen vidare till vänner och familj.

Kläder

Man kan också använda sig av levande människor som reklampelare. Det här gör man genom att beställa profilkläder som har företagets tryck. Det här kan vara:

  • T-shirts
  • Jackor
  • Strumpor
  • Mössor
  • Byxor
  • Förkläden

Man kan i stort sett trycka sin logga på vad som helst. Om man vet att många på företaget idrottar så kan det vara smart att erbjuda gratis träningskläder som har företagets grafiska profil och information. När man ger bort bekväma och snygga t-shirts så används de för det mesta i träningssammanhang och det är bra. Här kan ni läsa om Ikeas tänk om att designa egna kläder.

Spännande prylar

Det finns en uppsjö av profilprodukter som man kan marknadsföra sitt företag med. Man kan till exempel ge bort USB-minnen och annat som kan tänkas komma till användning på kontoret. Ballonger är också en rolig present att få och det särskilt när de kommer med tryck som är lite mer personliga. Man kan till exempel trycka bilder på ballonger och då kan man ju välja en bild från företaget samt en text som får folk att le. De företag som säljer presentreklamprodukter har en massa spännande prylar att erbjuda och man kan bli väldigt imponerad av det varierade utbudet. Viktigast är att man väljer något som folk verkligen vill ha så att sakerna används och syns av nya potentiella kunder.