Marknadsföringstips

Telekomföretag satsar mer och mer på miljön 

200-6-1-telekomforetag-satsa-pa-miljon

Att satsa på miljön är viktigare än någonsin tidigare. På grund av olika orsaker har stora delar av jorden blivit förstörda. Men en hel del kan återställas, genom hårt arbete och praktiska aktioner. Plantera träd, gallra skogar, behandla jorden på rätt sätt samt alternativa energikällor kan alla bidra till att miljön förbättras.

Som ett viktigt led i arbetet så kan dessa tilltag också ge arbete och uppehälle till många familjer i fattigare länder. När de har möjlighet att försörja sig på ett anständigt sätt så går hela världen framåt. Miljötänk inkluderar alltså både jord och människor. De flesta gläds åt att allt fler telekomföretag och andra verksamheter deltar i satsningar runt just detta.

Många bäckar små

Det kan tyckas som att dina ansträngningar inte betyder så mycket. Vem mår bättre av att du källsorterar dina sopor, till exempel? Men tanken är att om alla börjar bli mer medvetna om sina omgivningar och världen rent allmänt så kommer alla dessa små tilltag bli en stor förändring. För varje träd som planteras så produceras mer syre, och det binder också jorden runt omkring. En kvadratmeter i taget blir så småningom en hel fotbollsplan. Grön Telekom är sponsor till Trees For The Future.

Samma sak kan sägas om andra vanor och tilltag som du gör på ditt kontor eller i din verksamhet. Eftersom allt fler blir medvetna om miljön så ökar också alternativen för att reducera utsläpp och slöseri med energi. Många kommuner subventionerar parkering i samband med kommunal transport. Allt fler åkerier satsar på mer effektiva motorer och bränsle. Du kan också välja produkter som tillverkas i närmiljön, för att minska behovet av transport helt och hållet.

Bidra till att miljön förbättras

Du kommer själv att må bättre av att tänka miljövänligt. I vissa länder går folk omkring med masker på gatorna för att undvika de hemska effekterna som avgaser har på kroppen. Andra länder har satsat på miljön under lång tid och du kan till och med fiska mitt inne i staden. Detta visar att det är möjligt att gå framåt, att se mot framtiden och bidra till en bättre värld.

Det är intressant att se hur ett företag kan vara en del av det stora hela. Att plantera ett träd för varje kund är ett mycket bra initiativ. Sedan kan du också välja leverantörer och produkter som finns i närmiljön, för att det inte ska krävas långa transporter med allt vad det innebär. Stora kontorskomplex och jordbruk kan värmas upp och få sin energi från solpaneler. Det går alltså att tänka om och börja satsa på sig själv lite mer. Klicka på länken om du vill vet mer om Grön Telekom (GT3C Sweden AB).

Autumn colors in the park

Ett steg i taget

Om ett företag i området börjar satsa på miljö så kan detta uppmuntra andra att följa i deras fotspår. Sakta men säkert så växer det till sig och snart har alla en aktiv del i att förbättra omgivningarna. Det kan till exempel vara en del av bostadsrättsföreningens dagordning eller andra samarbeten som finns i de olika komplexen. Om ett företag visar sig intresserad av att bli grönare så kanske det är den sista uppmuntran som behövs för att andra ska följa efter.

För de flesta är intresserade av sin miljö, och den jord de kommer att lämna efter sig till sina barn. Sverige ligger långt fram när det kommer till miljötänkande, och regeringen har också stött ett stort antal initiativ. Därför är det nu dags att fortsätta, att inte ge upp i denna nobla sak. Veckans Affärer rapporterar här om hur fler inom telekombranschen arbetar miljövänligt. Men det finns ju ett flertal andra branscher där det inte alls är så svårt att bli något grönare.

Från grunden och uppåt

Om du lägger om ditt tänkande och börjar se efter sätt att bli miljövänligare så kommer du att upptäcka att det finns ganska mycket att göra. Små detaljer som tillsammans bildar en stor enhet. Idag finns det miljövänliga städmaterial. Plastpåsar som är ekologiska och som bryts ner snabbare än vanlig plast som ju tar allt för lång tid. Rengöringsprodukter som gör ditt kontor skinande rent utan att förorena de känsliga vattendragen.

Reser dina anställda runt i tjänsten, kanske med en bil som tillhör företaget? Vilken sorts bil har du valt? Om det mest handlar om kortare resor runt om i staden kanske det rent av är möjligt att investera i en elektrisk bil. använder ni papper sparsamt och återvinner det flera gånger om? Du kan ofta välja om en sak ska skrivas ut eller bara utnyttjas elektroniskt, och stora arealer skog kan sparas genom dina visa val i vardagen.

Miljövänliga tankar varje dag

Det verkar som att de företag som lyckas hålla sig gröna och ändå ha framgång bygger på en viktig princip. Nämligen den att miljön är viktig och värd att tas om hand. När du har ett äkta intresse för dina omgivningar så kommer du att vilja göra vissa ansträngningar. Dina investeringar kommer inte bara att baseras på vad som är bäst rent ekonomiskt, men också vad som kan vara det allra bästa för din miljö.

Helt klart så är det inte alltid så lätt att tänka grönt och gå för de mest miljövänliga alternativen. Det kostar pengar att plantera träd eller köpa en bil som har mindre utsläpp. Men i det långa loppet så lönar det sig för du bygger upp ditt företag runt något som är bra. Detta ger alla involverade en känsla av att det de gör är viktigt. Något som i sin tur påverkar arbetsmoralen positivt. Naturligtvis kan du inte ge bort hela din vinst till miljöprojekt, det är inte heller detta som är meningen. Men ofta så kan de flesta göra lite mer än de är vana vid för tillfället.

200-6-3-telekom-renare-natur

Telekomföretag som satsar på miljön

Som redan nämnts är det ett antal telekomföretag som redan tagit steget mot en renare jord. Producenter har följt efter och snart kommer kanske miljövänliga smartphones vara det självklara alternativet. En del känner att om de kan klara av det så ska vi också försöka. Speciellt nu när det finns så mycket du kan göra utan att förändra allt för mycket på ditt företag och hur det fungerar. Viktiga projekt finns på flera ställen runt jorden, och de flesta har behov av hjälp av något slag.

Du kan välja ut en organisation som du tror på och som sysslar med något som ligger dig varmt om hjärtat. För om du tror på vad du bidrar till så blir det lättare att fortsätta med det. Förhoppningsvis kommer trenden med företag som blir grönare hela tiden fortsätta och växa sig starkare.

1 kommentar

 1. buying cialis online reviews

  I loved as much as you’ll receive carried out
  right here. The sketch is attractive, your authored subject matter stylish.
  nonetheless, you command get got an edginess over that
  you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly
  again as exactly the same nearly very often inside case you shield
  this hike.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

© 2022 Smixr.se

Tema av Anders NorenUpp ↑