Marknadsföringstips

Undvika att betala inkomstförsäkring i onödan 

De allra flesta känner av hur arbetsmarknaden inte är lika stabil som man skulle önska. Det är inte lätt att hitta fast anställning och på flera arbetsplatser finns det ständigt hotet om uppsägning på grund av brist på arbete. Vissa orter är värre utsatta än andra, men rent allmänt så finns det alltid en möjlighet att man kan bli av med jobbet. Därför är det viktigt att planera för framtiden, att ha en plan för hur familjen ska klara sig om en eller båda helt plötsligt står utan arbete.

619-5-inkomstforsakringTill att börja med så rekommenderar alla experter att man ska lägga undan en rejäl slant. Ifall det värsta skulle hända bör man ha tillräckligt för att klara sig i flera månader, kanske ett helt år. Detta är ju inte alltid så lätt eller så blir perioden med arbetslöshet så lång att även besparingarna går åt. Därför kan det också vara viktigt att ha en inkomstförsäkring, något som är mycket vanligt i Sverige. Denna ger en viss garanti att man ska kunna få i alla fall 80% av sin lön vid ofrivillig arbetslöshet. Ibland kan det dock vara ett slöseri med pengarna, eftersom man ändå inte får ut något på den. Därför är det bäst att se lite närmare på det hela innan man tecknar en försäkring.

Planera för det värsta

Det är inte roligt att tänka på otrevliga situationer som arbetslöshet, men just i detta fallet är det mycket viktigt att planera i god tid. De flesta har ett bostadslån som ska betalas, kanske också ett billån eller studielån. Och det är bara de stora utgifterna. Sedan finns det försäkringar, gymkort, parkeringsplats, mat och allt annat som det dagliga livet består av. Det kostar pengar att leva och om ens lön försvinner så kan det bli ganska svårt. Ersättningen från Försäkringskassan är ofta bara en bråkdel av vad man är van vid. En bra inkomstförsäkring hjälper dig vid arbetslöshet.

För även om man inte lever över sina tillgångar så baserar de flesta sitt liv på den inkomst man har. Ju mer man tjänar desto större hus eller bil kan man ha råd med, och så vidare. Man kan spara pengar varje månad och ändå ha stora utgifter, allt beroende på vilken inkomst som familjen vant sig vid. Därför kan det göra stor skillnad med en inkomstförsäkring som ger en 80% av sin faktiska inkomst och inte en mycket mindre summa som betalas ut till alla.

Det samma gäller om man blir sjuk, då kan det också vara svårt att klara av alla avbetalningar och utgifter. Men även här finns det vissa arrangemang som gör att man klarar sig, till trots för olika problem. Om du blir sjuk har du rätt till sjuklön. Det är svårt nog att vara sjuk och inte kunna jobba, men om man också måste oroa sig för att förlora hemmet så blir det olidligt. Med en bra försäkring är man skyddad och kan istället koncentrera sig på att bli bättre.

När försäkringen inte fungerar

Helt klart så kommer familjens inkomst att gå ner vid ofrivillig arbetslöshet, oavsett om man har en försäkring eller inte. Men poängen är att det inte ska bli ett så stort fall i inkomst att familjens boende och normala leverne påverkas. Det kan handla om tiotusentals kronor, allt baserat på hur mycket man tjänar. Många kommer på fötter efter några månader och lyckas få en ny anställning, men om så inte är fallet så kan man förlänga sin försäkring.

Men ibland kan det vara bortkastade pengar med en inkomstförsäkring. I denna artikel i Svenska Dagbladet skriver man om att man bör undvika att betala inkomstförsäkring i onödan. De som främst kan hamna i denna situation är låginkomsttagare, de som minst har behov av att lägga ut pengar. Därför ska man alltid kalkylera och överväga för-och nackdelar med dessa försäkringar innan man bestämmer sig för att teckna den. Fråga om råd och se vad som kan löna sig allra bäst. På något sätt måste man förbereda sig för framtiden, men det finns flera olika vägar. Man ska inte sticka huvudet i sanden och hoppas på det bästa utan vara öppen för att allt kan hända och vidta de åtgärder som kommer att skydda ens familj på allra bästa sätt.

1 kommentar

  1. buying cialis online

    Great article, just what I needed.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

© 2022 Smixr.se

Tema av Anders NorenUpp ↑